PRAKTYKA KIERUNKOWA III
Realizacja: w II sem. oraz w okresie wakacyjnym
Dietetyka I rok
Rok akademicki 2018/2019

Student I roku kierunku Dietetyka odbywa praktykę kierunkową III po zakończeniu zajęć w II semestrze studiów  oraz w okresie wakacyjnym.

Czas trwania praktyki to 80 godzin (2 tygodnie). Za 1 godzinę praktyki przyjmuje się jednostkę 45-minutową.

Charakter praktyki: indywidualna
Przed rozpoczęciem praktyki, student zobowiązany jest do wskazania miejsca praktyk, w którym zamierza odbyć praktykę, biorąc pod uwagę możliwość zrealizowania założeń programowych.

Miejsce realizacji: kuchnia w placówkach żywienia zbiorowego, tj. stołówki, restauracje, zakłady gastronomiczne, ośrodki wczasowe

W tej sytuacji należy pobrać i odpowiednio wypełnić w jednym egzemplarzu List intencyjny - skierowanie (ZALACZNIK_Nr_1.pdf ) oraz dwa egzemplarze Porozumienia ( Porozumienie_w_sprawie_prowadzenia_praktyk_01.07.2019.docx ). Dokumenty uzupełnione o wskazane dane powinny być złożone w Sekcji Praktyk Studenckich i Biura Karier (pok. 367R) w celu weryfikacji i złożenia właściwego podpisu.

W przypadku studentów cudzoziemców istnieje możliwość realizacji praktyk w zakładach właściwych ze względu na miejsce pochodzenia studenta. Procedura dostarczenia dokumentacji – jw.

Studenci mogą ubiegać się o zaliczenie wykonywanej pracy zawodowej, odbytego stażu bądź prowadzonej działalności gospodarczej na poczet praktyk o ile profil pracy, stażu bądź prowadzonej działalności jest zgodny z założeniami programowymi praktyki danego kierunku/specjalności i nie trwa krócej niż czas trwania praktyki określony planami studiówi programem kształcenia. W tej sytuacji należy złożyć podanie do dziekana Wydziału PSWim. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej wraz z odpowiednim uzasadnieniem oraz zaświadczeniem potwierdzającym spełnienie wskazanych wymogów (wskazany okres zatrudnienia, stanowisko, zakres obowiązków). Podanie należy składać we właściwymdla kierunku Dziekanacie.

Po weryfikacji i złożeniu właściwych podpisów przez przedstawicieli uczelni, dokumenty zostaną przekazane studentom w celu dostarczenia ich do miejsca praktyk.

Zwrot podpisanego przez zakład przyjmujący studenta na praktykę jednego egzemplarza porozumienia, będzie uprawniał studenta do otrzymania dzienniczka praktyk. Dziennik praktyk student otrzyma na indywidualne konto w Wirtualnej Uczelni.

Ankietę dla pracodawcy (do pobrania przez każdego studenta) po zakończonej praktyce należy złożyć uzupełnioną w Sekcji Praktyk Studenckich i Biura Karier pok.367R.

Po zakończonej praktyce wszystkie dokumenty wymagane do zaliczenia praktyk należy zdać opiekunowi praktyk z ramienia uczelni we wskazanym wcześniej terminie.
Opiekun praktyki zawodowej I - dr A. Dadej

Wszyscy studenci I roku kierunku Dietetyka zobowiązani są wykonania w Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej badań na obecność pałeczek salmonella i shigella oraz do dostarczenia do SPSiBK aktualnej książeczki do celów sanitarno-epidemiologicznych wraz z zaświadczeniem od lekarza Medycyny Pracy jak również poświadczenia szczepienia pw. WZW B.
Wyżej wskazane dokumenty należy dostarczyć przed ropoczęciem realizacji praktyk.


Do pobrania:

  Ankieta_dla_Pracodawcy_copy.pdf

 Pr._kierunkowa_III_z_technologii_potraw.pdf- program praktyk

 RAPORT_Z_PRZEBIEGU_PRAKTYKI_KIERUNKOWEJ_III.docx

 Co_powinien_zawiera_raport_-_instrukcja.doc

poniedziałek, 01 kwietnia 2019 10:54 Poprawiony: wtorek, 19 listopada 2019 09:29 Wpisany przez Anna Bogusz

Praktyki programowe